ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY Békés
ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY ENERGETIKAI OSZÁLYOK SZABÁLYOZÁS ÁRAK KAPCSOLAT, RENDELÉS

Az energetikai minősítés és tartalma

A besorolási skála

Besorolási ostályok skálája A+tól I-ig.

A skála AA++tól JJ-ig terjed, a besorolás alapja a "közel nulla energiaigényre" vonatkozó követelményhez viszonyított eltérés. Ezt a szintet a "BB - követelményeknek megfelelő" kategória jelenti, ha Ön most kérne használatbavételi engedélyt ingatlanjára, minimum ezt a szintet kellene elérnie.

Érdemes tudni, hogy a skála 2016-ban megváltozott, és egy betűjelzés helyett dupla betűjelzéssel kell végezni a minősítést. Erre azért volt szükség, hogy a mostani (szigorúbb) rendszert ne lehessen összekeverni a korábbival.

Az ingatlanok megoszlása az energetikai besorolás alapján

Az alábbi diagramon a Békés megyében készített energetikai minősítések olvashatók le. Az ábra a beérkezett tanúsítványokban szereplő besorolások alapján készült.

Energetikai besorolások Békés megyében

Hőkamerás vizsgálatot végzünk-e?

A tanúsítást általánosan a helyszíni felmérés (vagy az építészeti tervek) alapján végezzük, de igény esetén rendelhet tőlünk hőkamerás vizsgálatot is, ennek elvégzésére azonban csak a téli hónapokban van lehetőség. A termográfiás mérés ugyanis csak megfelelő külső és belső hőmérsékleti különbség esetén végezhető el.

 A tanúsítvány tartalmazza

Az OÉNY (Országos Építésügyi Nyilvántartás) által generált előlapot, melyen fel van tüntetve az ingatlan címe, helyrajzi száma, a vizsgálat lényeges eredményei, a megrendelő neve és címe.

A következő fejezet maga a számítás, ahol megtalálja a figyelembe vett épületszerkezeteket és gépészeti rendszereket.

A javaslat kötelező eleme a tanúsítványnak. A felmérést végző mérnök a helyszínen látottak és a számítások alapján megfogalmazza azokat a korszerűsítési lehetőségeket, amelyek költséghatékony módon mérsékelhetik az energiafogyasztást.

Az energiatanúsítvánnyal kapcsolatos jogszabályok A tanúsítás menete Jogi nyilatkozat
© 2020 www.tanusitvany-bekes.hu Minden jog fenntartva